Loopmaatjes

Mergellopers

Mergellopers

Zweitlanceurs
“Es te kinst zoepe, kinst te aoch loope”

De Zweitlanceurs zijn een loopgroep uit Maastricht. Ze verzamelen drie keer per week: ’s zondags om 10uur, dindag- en donderdagavond om 19uur stipt. Er wordt vertrokken vanaf de parking van sportpark Jekerdal aan de Mergelweg in Sint-Pieter. Bij het vertrek wordt een route afgesproken met een aantal afslagmogelijkheden. Gemiddeld lopen zo’n 25-tal enthousiastelingen mee. Volk is er altijd, soms maar 5 diehards, maar in de aangename maanden zijn 40 vertrekkers geen uitzondering.

Josette
De laatste jaren heb ik nogal wat kilometertjes afgemalen met een fanatieke huismoeder-jogster, Josette Pirlot van Lafelt.

Denise en Josette

(Foto:Met Denise Bastiaens voor de start van de marathon van Lier in 2007)

Josette

(Foto:Josette aan de finish van de Maasmarathon 2008 in Visé)

Jef en Josette
(Foto: Aad Groeneweg:Josette met Jef in de Binnenmaasmarathon van 2008)

Jef
Een andere vaste compagnon van mijn lange duurlopen op zondag en een reisgezel naar een aantal marathons is Jef van de Weerdt, een asfaltvreter uit Heer.

Jef
(Foto:Jef aan de fles in de Maasmarathon 2007)

Na de Binnenmaasmarathon

(Foto:Na de Binnenmaasmarathon 2009: vlnr, ik zei de gek, Josette, Cremke en Jef)

Harie en Lou
Harie Crapels en Lou Gossieau, de padvinders en de routeplanners van de Zweitlanceurs. Wat zouden we zonder hen zijn? Sinds het Willy Caris-tijdperk gidsen ze ons over berg en dal naar de “ierste kerrek”, de twiede kerrek”, tot in Wonck … en terug.

Harry Crapels
(Foto: links in het geel Harry, in het gezelschap van Jef in de 25 km van het Mergelland in Meerssen)

Lou Gossieau
(Foto: Loe Gossieau in de laatste meters van de Treechloop)

Huub
Huub Rokx uit Maastricht, van hetzelfde bouwjaar als uw dienaar, is een vaste klant van de Meerssentrainingen op zaterdagvoormiddag onder aanvoering van Jo Schoonbroodt. Maar hij duikt ook geregeld ’s zondagsmorgens bij de Zweitlanceurs op om zijn oude knoken nog wat meer te martelen.

Huub Rockx en companen
(Foto: Huub Rockx tussen Jo Schoonbroodt, een tweede mij onbekende loper links en Lucie van Gastel en Raymond Schepers rechts op de top van de Alpe d’Huez in september 2007.

Jean-Pierre
Jean-Pierre Immerix uit Veldwezelt is de recordhouder van het aantal deelnames aan loopwedstrijden. Aan de Bilzen Run (in al zijn gedaantes) heeft hij in 2009 voor de 23ste keer deelgenomen.
Jean-Pierre Immerix
(Foto: Jean-Pierre in de Treechloop 2005)

Gerard
Gerard Thiessens is een in Vroenhoven neergestreken Nederlander, afkomstig uit Maastricht, meer speciaal Heer. Gerard houdt van het kortere werk, wedstrijden rond de 10 km. Op training zoekt hij liefst de onverharde paden op. Hij is de laatste jaren de vaste reisgezel van Jean-Pierre geworden in de Waalse challenges. Voor de “petite histoire”: Gerard heeft zelfs in mijn ouderlijk huis gewoond. Als dat geen referentie is!

Gerard Thiessens
(Foto: Het betere bochtenwerk van Gerard in de Terrasjogging van Bilzen 2009)

Jean

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.