Nagenieten

Tilff

Het is alweer ruim een week geleden maar ik geniet nog na van mijn duel met Roger in Voeren. Dit kon des te meer nu ik dit weekend geen wedstrijd op het programma had. Vorige woensdag ben ik voor het eerst mee geweest met de Mergellopers, de lopersgroep uit Riemst. Dat betekende dus een avondtraining. Om halfacht vertrokken twee groepjes vanaf de sporthal in Riemst. Ik liep mee met de “snellere” jongens en meisjes- een achttal als mijn geheugen me niet in de steek laat – die zonder omkijken de weg opstoven en in gestrekte draf door Heukelom, Zussen, Valmeer renden. De eersten zullen pas terug aan de sporthal van Riemst gemerkt hebben dat een deel van het pelotonnetje was achtergebleven. Iedere groep heeft zo blijkbaar zijn gewoontes. De Zweitlanceurs van Maastricht wachten de achterblijvers geregeld op, in Tongeren keren de snelsten op hun stappen terug en komt de groep samen aan. Tussen haakjes, zondag hebben we met de Zweitlanceurs de start van het wereldkampioenschap wielrennen op de markt in Maastricht meegepikt. Nederlands sympathiekste routeplanner Harry Crapels paste voor dit evenement de geplande route in extremis aan.

Voeren



Uit Luik bereikt ons intussen het heuglijke nieuws dat Jean Stevens de Don Bosco-jogging bij de veteranen 3 op zijn naam heeft geschreven. Jean – 69 jaar jong – uit Waltwilder gaf zijn jongere concurrenten dus het nakijken. En naast hem op het podium stond zijn maatje Willy Hertogen uit Vlijtingen. (Foto CJPL: Jean Stevens, hier aan de streep in Tilff) Je kan ook steengoed zijn en toch niet op het podium staan, omdat je … te jong bent. Dat overkomt Jo Vrancken de laatste weken. Nu weer zesde. Het wordt hoog tijd dat “Groet um” een foto van de snelle Tongenaar publiceert. (Foto CJPL)
Als je in oktober toevallig in Massachusetts bent, mag je zeker de marathon van Cape Cod niet missen. Daar kun je Roland Vandenborne aan het werk zien. Roland zit midden in de voorbereiding met niet minder dan 4 halve marathons, onder andere de Eifel-Ardennen Halbmarathon tussen Sankt-Vith en Bleialf. Hij eindigde er als eerste 60-plusser, alhoewel mijn bronnen niet vermeldden of die categorie daar überhaupt voorzien was. Jef van de Weerdt zit natuurlijk ook niet stil. Onder een loden hitte voltooide Jef in Meerssen zijn 53ste marathon. Zijn verslag vind je op Ultraned, de site voor marathons en ultralopen die er met Jef een getalenteerd verslaggever heeft bijgekregen.