Oreye (Challenge hesbignon)

zon 30/10 2011 10.15 u * Oreye (Challenge hesbignon) * 10,3 km * 0:41:45 * 14,8 * 46/382 * 2/22 ♥♥♥♥

Oreye

Het zachte herfstweer is onze bondgenoot als we op weg worden gestuurd voor de “Boucle d’Oreye”. Na de eerste bocht krijgen we al onmiddellijk een klim van een kilometer te verwerken. Gelukkig voel ik goede benen … maar ik zie wel dat Rosario al vijftig meter voor ligt. Drie km in 12 minuten, vijf km in 20 minuten. Ik loop in het spoor van de familie Boghe – vader en zoon – die in de laatste kilometers afstand nemen. In het kasteelpark van Otrange maakt Johnny Baillez rechtsomkeert. Johnny die in de opwarming dartelt als een jong veulen, moet terug met een pijnlijke hamstring.

Oreye

Tussen de vijfde en de achtste kilometer moet ik een strak tempo aanhouden om een groepje met Serge Gillet, Marcel Baeckelandt en even verderop Noël Heptia voorbij te gaan. Ik heb wel al wat energie verbruikt maar ik heb er vertrouwen in om er ook in het moeilijkste deel van het parcours – de klim van het kasteel naar de Romeinse kassei – stevig tegenaan te gaan. Valt dat even tegen! Ik kan wel mijn positie handhaven en in de afdaling naar het dorp zelfs nog enkele lopers, onder meer Christophe Melin en Raymond Demaret, voorbijsnellen. Philippe Gheury blijft me deze keer 10 seconden voor.

Oreye

Met een versnelling in de laatste kilometer schuift Rosario nog enkele plaatsen op. Ik kom uit op een onverhoopte tweede plaats. Roland is wel opnieuw in het land gesignaleerd maar is nog niet aan zijn heroptreden in de challenges toe. En na de wedstrijd stel ik vast dat Romain zich niet met de esbattementen heeft bemoeid en er met zijn maatje Guido Philippaers een gezondheidsloopje van gemaakt heeft. Zijn geïrriteerde rechterknie zal het ook op prijs stellen. Noël en ik kunnen dus met een fles Bergerac naar huis. Rosario troont de eerste prijs – een three pack Grimbergen – mee naar Saint-Nicolas.
De Leffe smaakt achteraf aan de “Limburgse tafel”.


(Foto’s Joseph Defrère. Foto 1: Rosario heeft het goede ritme te pakken. Foto 2: Jean-Pierre Cuypers ziet het wel zitten in de afdaling naar het kasteel van Otrange. Foto 3 : Echt vlot gaat het niet in de laatste klim. )