Ocquier (Challenge condruzien)

vri 26/08 2011 19.30 u * Ocquier (Challenge condruzien) * 12,5 km * 0:57:04 * 13,1 * 48/192 * 3/12 ♥♥♥♥

Ocquier in een mooi stukje Condroz was vrijdagavond het decor voor de twaalfde wedstrijd van het regelmatigheidscriterium. Regenweer en bospaden boden de ideale gelegenheid om voor het eerst mijn trailschoenen aan te trekken in competitie. Daarmee had ik meer grip in de modder maar het bleef wel opletten geblazen toen het in de laatste kilometers door het bos vrijwel donker was. Onze hobby is trouwens niet zonder gevaar. Zie Jean-Pierre Cuypers die vorige week tijdens de loop in Lantin … door een hond is gebeten.
Van bij de start werden we onmiddellijk met de neus op de feiten geduwd, namelijk een fikse klim, gevolgd door een steile afdaling op een grindpad. Roland Vandenborne ging onmiddellijk goed door. Voor de wedstrijd keek hij maar bedenkelijk toen ik naar zijn vormpeil informeerde. Dat is voor mij intussen een goede reden om wantrouwig te zijn en niet te voortvarend zijn spoor proberen te volgen. Rosario Ilardo volgde wel en na een goede 2 kilometer keek ik al tegen een flinke achterstand op. Aan de vijfde kilometer hadden we de moeilijkste passage – een steile klim in het bos – achter de kiezen. Daarna volgden er een aantal vlakke kilometers en nog enkele afdalingen waar ik een pittig tempo kon aanhouden zonder dat ik evenwel een meter naderde op Rosario. Ik kon nog enkele plaatsjes inwinnen maar in de laatste klim op het asfalt snelde Bernard Degrange me nog voorbij, ” de grote man met de stretchkousen” van het vorige verslag. Na 57 minuten kwam ik als een “slijkmensch” over de streep. Als ik mijn gevoel mag geloven, had ik mijn beste wedstrijd van het seizoen gelopen.
In de feesttent kregen we het bezoek van Miss Liège. Volgende keer eens aan Roland vragen of ze ook de prijzen heeft uitgedeeld.
En tenslotte, de man die die de wedstrijd won luistert naar de naam … Ludovic Dernier.