Terrasjogging Bilzen

zon 07/08/2011 17.00 u * Terrasjogging Bilzen * 10,4 km * 0:43:54 * 14,2 * 28/144 * * ♥♥♥♥


De zon had dan toch het goede idee te voorschijn te komen voor de terrrasjogging zodat de loop in het centrum van Bilzen zijn naam alle eer kon aandoen. Er stonden heel wat bekenden langs het parcours, onder meer Luc Hoessels en Vic Meesters die hun aanmoedigingen niet spaarden. Ik moest terugdenken aan iemand die er niet meer was, mijn veel te vroeg gestorven collega, Truda Schoubs.

Bilzen


De Bilzerse Joggingclub had de kronkels aan de Borreberg uit het parcours gehaald. Niettemin moet je op het vlakke maar bochtenrijke circuit hard je best doen om een gestaag tempo te handhaven.
In de eerste kilometers had ik Zweitlanceur Harrie Darding uit Wolder als mikpunt. Na een halve ronde kreeg ik Johan Mardaga in het vizier. Het duurde een ronde voor ik de helft van de 80 meter achterstand had afgeknabbeld. Toen ik hem dan in de derde ronde voorbijging bleef hij op luttele meters volgen, dat kon ik afleiden uit de vele aanmoedigingen die hem te beurt vielen. Je zou haast zeggen dat Johan “een bus” supporters had aangevoerd! Ik legde de 4 ronden af in een gelijkmatig tempo, rond de 11 minuten, en kwam daarmee in het eerste vijfde van het deelnemersveld over de streep. Een prijsje voor 60-plussers zat er niet in, aangezien ze in Bilzen alle lopers boven de 45 jaar in één zak stoppen!

Bilzen


Ik eindigde net achter Dirk Claesen die de loop ‘freewheelend” had afgewerkt. Terwijl wij naar adem hapten, nam Dirk uitgebreid de tijd om al zijn vrienden en kennissen langs de weg te groeten.
In de spits van de wedstrijd leverden Luc Nassen en Philip Poilvache een pittig duel dat pas in de laatste meters werd beslecht in het voordeel van Luc. Jammer voor Philip die al op revanche aast in de champignonloop van Valmeer. Marc Maurissen die ik zag voorbijstomen op de Kloosterwal – legde beslag op plaats zeven.


(Foto 1: Philip Poilvache aan de leiding voor Willy Peter en Luc Nassen. Foto 2: Doortocht op de Markt.)