Kort nieuws

Vanmiddag een kort trainingstochtje gedaan in bijzonder aangenaam loopweer, koud maar zonnig. Heel wat anders dan vorige dinsdag toen miezerregen en een fikse westenwind de top van de Slingerberg tot een bijzonder onherbergzame plek maakten. Vandaag kon ik na een uurtje met een tevreden gevoel huiswaarts. Alleen het rechterbeen liet zich enkele keren opmerken, maar voor het overige zit alles snor voor de competitie die ik volgende week hoop te hervatten.
Wie het ook (weer) helemaal ziet zitten is Jean-Pierre Immerix. De vochtophoping in de knie was verdwenen maar na de training en vooral de ochtend nadien was het gewricht heel stijf. Een homeopathisch middeltje bracht echter een spectaculaire verbetering. Voor Jean-Pierre kan het nieuwe seizoen niet snel genoeg beginnen. Ook al heeft hij van de arts de raad gekregen om niet te hevig van stapel te lopen en het aantal wedstrijden te verminderen.
Ook Willy Hertogen en Jean Stevens, twee oude krijgers van de challenge van Luik, zijn opnieuw klaar voor de strijd. Claude Herzet traint als vanouds met een sierlijke tred. Als schijn niet bedriegt, zal ook Claude paraat zijn.
Gerard Thiessens laat voorlopig niet in zijn kaarten kijken. Maar ik verwacht dat hij me opnieuw het vuur aan de schenen zal leggen in de “Condroz” en de “Hesbignon”.
Josette Pirlot, van haar kant, blijft dromen van 10 marathons. Nog twee te gaan. Een doel dat haalbaar moet zijn als ze meer regelmaat in haar lange trainingen kan leggen.