Couthuin (Challenge hesbignon)

zat 30/04 2011 19 u * Couthuin (Challenge hesbignon) * 11,9 km * 0:51:19 * 13,9 * 43/241 * 1/13 * ♥♥♥♥

In Couthuin, niet ver van Hoei, hadden ze zaterdag beter loopweer besteld dan vorige week in Waremme. Het parcours had niet misstaan in de “Condruzien”: sterk golvend, het begin en het einde over asfalt en beton, het middelste deel meestal over smalle paden en wegeltjes. Wat me het meest zal bijblijven was een eindeloos lijkende steile afdaling door een bos.
Ik vertrok met Gerard Thiessens in mijn spoor. De antibiotica was nog niet uit zijn lijf, maar de competitiedrang was te sterk om thuis te blijven. Noël Heptia, Pol Van Kerrebroeck, Marcel Baeckelandt en de eerste dame, Valérie Leroy, liepen enkele tientallen meters voor me. Verderop zag ik Etienne Vanderschelden, die weer een blitzstart had genomen. Paul Rihon had blijkbaar weer zijn goede benen teruggevonden en liep nog verder vooruit. Rond halfweg kon ik aanpikken bij het groepje. Ik plaatste een versnelling om als eerste het bos te kunnen induiken. Marcel Baeckelandt beet zich vast in mijn spoor. We konden een kloofje slaan met de achtervolgers. Bij de daaropvolgende steile klimmetjes kon ik Etienne inhalen. Intussen had Marcel me moeten laten gaan. Zoals op training had ik ook nu last van zere benen. Maar “de luchtpomp” werkte uitstekend en in de laatste kilometers kon ik nog enkele plaatsjes winnen. Het “Château-Ferme van Marsinne”, waar de aankomstlijn lag, was een mooi decor om nog even na te genieten.

Couthuin
Couthuin
Couthuin




(Foto’s Pierre Olivier. Foto 1: Marcel Baeckelandt en Etienne Vanderschelden. Foto 2: Gerard perst er een spurtje uit en verrast Noël in de laatste meters. Foto 3: Raoul Janson, een krasse zeventiger.)