Ombret (Challenge condruzien)

zon 16/10 2010 15.00 u * Ombret (Challenge condruzien) * 12,6 km * 0:56:09 * 13,5 * 45/155 * 1/7 * ♥♥♥♥

Ombret


Ombret onder de rook van de koeltorens van Tihange was zaterdag de plaats van afspraak voor de Condrozlopers. Start en finish lagen op een troosteloze weg geprangd tussen de Maas en de industriezones aan de ene zijde en de groene, beboste Maasoever aan de andere zijde. De regen maakte de aanblik nog triester.
Na een halve kilometer verlieten we de vallei en moesten we al flink aan de bak op een lange en steile helling in twee delen. Asfalt tot halfweg om daarna weer de vallei op te zoeken, waarna we op smalle bospaden opnieuw naar de top werden gestuurd. Het was zaak zeker niet op je adem te trappen in deze fase. Ik ging naar boven in het spoor van Marcel Baeckelandt en Roland Vandenborne. Op het steilste stuk hield Roland het plots voor bekeken en ging te voet verder. Voor halfweg had ik ook Noël Heptia ingehaald en kon ik op de nu vlakke en goed beloopbare bospaden een stevig tempo onderhouden. Ik kon nog enkele onbekende jongens bijbenen in afwachting van het voor mij moeilijkste deel, de steile afdaling door het bos. Enkele collega’s gooiden zich met ware doodsverachting naar beneden. Wat ik verwachtte, gebeurde ook. Plots was Roland daar terug, ook Marcel was weer komen aansluiten. Toen ik me klaarmaakte voor een eindspurt op het asfalt naar de aankomst, haakte Roland weer af … een merkwaardige tactiek. Ik eindigde op luttele seconden van enkele jongens die ik vorige zondag nipt achter me had kunnen houden. Etienne Vanderschelden was me ook nu te snel af.
De organisatie had wel een flinke steek laten vallen: halfweg de “academische zitting” was de voorraad Leffe al uitgeput … 

(Foto: Ombret, grauw en grijs.)