Fraiture (Challenge condruzien)

zat 25/09 2010 16.30u * Fraiture (Challenge condruzien) * 20 km * 1:31:15 * 13,1 * 34/142 * 2/6 * ♥♥♥♥

Roland Vandenborne
Etienne Vanderschelden
Gerard Thiessens

In Fraiture stond zaterdag de langste manche van de Condruzien geprogrammeerd. De afstand van 20 kilometer moet heel wat deelnemers hebben afgeschrikt. Er waren een honderdtal vertrekkers minder en de beste vrouwen hadden ook verstek gegeven. We kregen een sterk heuvelachtig parcours voor de voeten, overigens in een schitterende omgeving. Vooral het middenstuk met enkele steile klimmetjes en een horrorafdaling op een Romeinse heirbaan stelde lijf en leden zwaar op de proef. Alleen de afdalingen op het asfalt boden enig soelaas.

Willy


Ik was behoudend vertrokken om nog voldoende energie in de tank te hebben voor het tweede deel. Gerard Thiessens en Etienne Vanderschelden hadden zich in het spoor genesteld van Roland Vandenborne en Yves Pirlet. Na drie kilometer schoven ze langzaam van me weg. Halverwege hadden ze zelfs een honderdvijftig meter voorsprong. Ik volgde in het gezelschap van Paul Rihon die moest afhaken toen de steilere stukken eraan kwamen. Ik kon een goed tempo handhaven en had nog de kracht om vooral in de beklimmingen wat achterstand goed te maken. Vanaf km 15 naderde ik op Gerard. In km 17, toen we terug waren op het vlakke gedeelte in het bos, kreeg ik mijn reisgenoot eindelijk te pakken. Rond de achttiende kilometer zag ik Etienne Vanderschelden plots voor me uitdraven. Voldoende stimulans om het tempo nog eens de hoogte in te jagen. In de laatste kilometer had ik de man uit Braives te pakken.
We eindigden met zijn drieën binnen de halve minuut. Voor de wedstrijd leek ons 1u40′ een realistische tijd. De 1u31′ die we uiteindelijk klokten, overtreft dus onze verwachtingen.

(Foto’s: Recht blijven is de boodschap. Dank aan Pierre Jadot en zijn fotoploeg voor de plaatjes. Foto 1: Roland Vandenborne. Foto 2: Etienne Vanderschelden. Foto 3: Gerard Thiessens. Foto 4: Wie dacht u?)