Pailhe (Challenge condruzien)

vri 17/09 2010 19.00u * Pailhe (Challenge condruzien) * 10 km * 0:42:21 * 13,3 * 51/190 * 2/12 * ♥♥♥

Ik voelde me goed uitgerust vrijdagnamiddag en had zin om er eens in te vliegen. Maar de autorit naar het onooglijke Pailhe in de groene Condroz liet niet veel over van dat goede gevoel. Door het drukke spitsverkeer in Luik en daarbovenop een file op de expressweg naar Marche kwamen we (Marie-Paule was meegereisd) pas een dik kwartiertje voor de start op onze bestemming. Rustig inlopen was er dus niet bij.
Carlos de Almeida had ons een mooi parcours voorgeschoteld, in de beste Condroz-traditie. Na drie kilometer liepen we voorbij het kasteel van het idyllische Saint-Fontaine, nota bene op de plaats waar ik een kleine twee jaar geleden met de fiets tegen het asfalt was gegaan en een sleutelbeenbreuk had opgelopen.
Maar terug naar de wedstrijd. We begonnen met een stevige afdaling, waardoor van rustig starten dus geen sprake was. En een kilometer verder wachtte al een stevige klim. Gevolg: na minder dan 3 km zat ik al flink in het rood. Het duurde tot rond km 6 voor ik op het vlakke en op asfaltafdalingen enigszins kon herstellen. Kon ik de eerste kilometers nog in het spoor blijven van Roland Vandenborne, dan moest ik alle illusies opbergen in het tweede deel van de loop. Aan de finish gaf Roland zelfs Matteo Dattoli, een V2-sterkhouder, het nakijken. Ik probeerde nog aan te klampen bij Marcel Baeckelandt, maar ook die liet me zonder pardon achter. Wel bleef ik voor de eerste dame, Sabine Vanderzwalmen, die me in Villers-le-Temple had losgelopen. Noël Heptia, al twee weken wat ziekjes, volgde verderop, twee plaatsen voor Paul Delaitte.
Het glas “bière du Challenge” na de wedstrijd, in het gezelschap van Jean-Pierre Cuypers, smaakte uitstekend en de terugreis verliep zonder problemen.