La Zatopek Visé

zon 14/02 2010 10.30u * La Zatopek Visé * 10,2 km * 0:45:20 * 13,6 * 77/332 * 3/??? * ♥♥♥

Nu mijn blessures (hopelijk) tot het verleden behoren was het tijd om nog eens de competitiesfeer op te snuiven. De eerste wedstrijd van de Challenge Le Jour was een gevarieerd rondje in en rond Visé. Een fikse afdaling in de eerste kilometer door de stad, daarna meestal vlak over asfalt, onder meer op het marathonparcours langs de Maas, tussen km 7 en 8 een steile klim en ten slotte enkele kilometers onverhard, met een doortocht door de Ferme du Temple. De overvloedige sneeuwval van de voorbije dagen maakte dat je voortdurend erg geconcentreerd moest blijven en niet overal voluit kon doorgaan.
Ik zat vlug in een goed ritme dat ik de hele wedstrijd heb kunnen aanhouden. Afgezien van de speciale weersomstandigheden was het een perfecte voorbereiding voor de volgende weken als de diverse challenges in volle hevigheid losbarsten.

Achteraf bleek dat Jean-Pierre Immerix die ook de start had genomen, zich aan de lies had bezeerd en naar de finish had moeten wandelen. Gerard Thiessens had verstek moeten laten gaan met rugproblemen.
Ook geen goed nieuws van Josette. Ze zou wel eens hielspoor kunnen hebben, een bijzonder taaie blessure. Als we haar nu maar kunnen overtuigen het de volgende weken (heel wat) kalmer aan te doen!