Flémalle (Challenge hesbignon)

zat 03/08/2013 18.30 u * Flémalle (Challenge hesbignon) * 9 km * 0:52:02 * 10,4 * 187/262 * 16/20 * ♥

Op de hoogvlakte van Les Trixhes in Flémalle weet ik al na de eerste hectometers dat ik de benen van de “slechte dagen” heb. Ik heb morgen nog andere plannen en besluit dan maar van de wedstrijd een lichte training te maken. Het gehobbel op de veld- en de bospaden maakt het lopen er wel niet aangenamer op. Ik probeer te genieten van de mooie uitzichten en het bucolische landschap dat je hier aan de rand van de Luikse agglomeratie niet zou verwachten. Ik bereik de sporthal “André Cools” in de “onderbuik” van het peloton waar Jos Biets me nog wat moed probeert in te spreken. Ik moet zijn optimisme echter temperen.
“Après l’effort, le réconfort” in de pétanquezaal. Ik zit aan de Tongerse tafel waar Stijn Vanderbuken weer op zijn duvel krijgt van Jo Vrancken omdat hij te weinig traint. Dat belet hem niet rond de dertigste plaats te eindigen voor Philippe Gheury en Eric Martin, om die twee kleppers maar te noemen.
Jo Vrancken en Michel Zielinski kapen elk een prijs mee in hun categorie. Aan de tafel van Alken verdrinken ze haast in de zegebloemen, of beter de streekproducten. Die zijn voor Maja Van Zand (eerste bij de dames 2) en Béa Strouwen (tweede bij de dames 1) en voor Raphael Van den Broeck (eerste bij de veteranen 3) die Noël en Rosario met 2’30” voorafgaat. De zegereeks van Raphael zal binnenkort helaas onderbroken worden door een ingreep aan de achillespees. De frustratie zal nog groter zijn bij Benny Stulens die zijn riante positie bij de veteranen 1 ziet verloren gaan door een stressfractuur.