Haneffe (Challenge hesbignon)

vri 13/07/2013 19.30 u * Haneffe (Challenge hesbignon) * 12,8 km * 1:06:51 * 11,2 * 169/299 * 11/16 * ♥♥

Johnny Geuten

Net voor het vertrek op (wandel)vakantie wil ik de benen nog eens testen. De wedstrijd in Haneffe wordt mijn derde in 7 dagen. Na weken onthouding smaakt de competitiesfeer eens zo zoet. Bij mijn eerste deelname van het jaar aan de Hesbignon is het een blij weerzien met de vrienden van de challenges. Ook Roland Vandenborne doet hier zijn wederoptreden.
Ik vertrek in de laatste gelederen en hoop zo lang mogelijk aan te klampen. Dat valt beter mee dan verwacht en ik zal uiteindelijk alleen in de twee bevoorradingszones even op wandelen overschakelen. In de laatste kilometers steekt de competitiedrang weer de kop op en kan ik nog een aantal plaatsen opschuiven. Met een gemiddelde van net boven de 11 kilometer eindig ik een half minuutje achter mijn reisgenoot Jean-Marie Haekens. Een drie kilometer voor het einde , net op de plaats waar fotograaf Jo Defrère zich heeft geposteerd, mis ik een afslag en trek ik een hele sliert lopers mee in mijn zog. Gelukkig maakt de wegvergissing geen verschil in afstand en heeft mijn ijdelheid om goed op de foto te staan geen gevolgen …
Raphael Van Den Broeck wint in de categorie V3. Voorin moet Jo Vrancken slechts 3 man laten voorgaan. Johnny Geuten pakt de wedstrijd aan als marathonvoorbereiding en eindigt op plaats achttien.


(Foto Jo Defrère: Johnny Geuten)