Havelange (Challenge condruzien)

zat 22/10 2011 16.00 u * Havelange (Challenge condruzien) * 11,7 km * 0:50:02 * 14,0 * 47/303 * 2/15 ♥♥♥♥

Havelange

Niemand kende het parcours in Havelange, want voor het eerst georganiseerd. Het bleek een naar condruzien-normen vrij vlakke, maar wel gevarieerde omloop te zijn met bospaden, veldwegen tussen de akkers en mooie stukken asfalt.
Ik vertrok in het spoor van Marcel Baeckelandt. Na drie kilometer volgde een stuk vals plat op het asfalt waar Marcel mij moest laten gaan. In het bos kreeg ik Pol Van Kerrebroeck te pakken. Ik hoorde nog een tijdje zijn pompende ademhaling achter me. Na de aanmoedigingen van mijn twee fans (zie foto hierboven) kon ik nog een groepje inhalen met onder meer de eerste dame ( Marie-Eve Léonard, mevrouw Patrick Philippe, tweede overall) en de senior Christophe Melin die vorige week een heel stuk voor me geëindigd was.
De langste klim lag na 7 kilometer. Dat kwam me goed uit want daar kon ik mijn achterstand op Noël – die halfweg zo’n 15 seconden voor me uitliep – zo goed als dichtlopen. Een kleine 10 meter scheidden me nog van Rosario. In een bocht merkte hij me op. Hij had niet meer de kracht om meer voorsprong te nemen … maar hem inhalen kon ik evenmin. En dus liepen we in elkaars spoor over de finish, 5 seconden was het verschil.
Als de talrijke fotografen langs het parcours hun werk goed hebben gedaan, zal deze wedstrijd op een zonnige herfstdag ook in beelden voor het nageslacht bewaard blijven …


( Foto: Mijn twee fans in Havelange.)