Hermalle ( Challenge condruzien )

vri 20/07/2012 19.30 u * Hermalle ( Challenge condruzien ) * 10,4 km * 0:45:33 * 13,6 * 65/286 * 1/16 * ♥♥♥♥

Hermalle

In kwakkelweer voor de modale burger maar in ideale omstandigheden voor lopers staan we klaar voor 4 rondjes door Hermalle “en fête”. Er wacht ons een kronkelend parcours op de rechter Maasoever met pittige klimmetjes afgewisseld met fikse afdalingen waar we zowel de kleine als de grote versnelling zullen moeten ronddraaien. De passages op gras en door een bosje zorgen voor de Condroz-accenten van deze corrida.
Ik maak me vooral zorgen om het gevoel in de benen. In de voorbije weken heb ik, ook en vooral op training, last van verzuurde benen. De opwarming geeft me wel hoop dat ik vanavond niet door die zeurende vervelende pijn zal geremd worden.
Ik heb al van bij de eerste beklimming, onmiddellijk na de start, het goede ritme te pakken. Na een halve ronde ben ik voorbij Noël Heptia en Pol Van Kerrebroeck. Mijn eerste ronde blijkt meteen ook de snelste. Ik kan mijn aanvangstempo min of meer vasthouden en begin zowaar in het “mirakel van Hermalle” te geloven. Eindelijk nog eens voluit kunnen gaan zonder het gevoel te hebben dat mijn benen in een harnas met naalden zijn gewikkeld. Door de afwezigheid van de categorietoppers mag ik onverhoopt nog eens op het hoogste schavotje van het podium. Samen met Kris Govaerts. Onverwacht ook voor de derde, Pol van Kerrebroeck, die zich verbaasd afvraagt wie Kris is. Ook Croce Falzone met wie ik nog even nakaart over de wedstrijd, is onder de indruk van de prestatie van de Truienaar. Kris is blijkbaar met opgeladen batterijen uit vakantie teruggekeerd!

(Foto Marie-Paule: Samen met Kris Govaerts op het podium.)