Marchin (Challenge condruzien)

zat 26/11 2011 15.00 u * Marchin (Challenge condruzien) * 12,2 km * 0:50:03 * 14,6 * 40/268 * 1/17 ♥♥♥♥

Er waait zaterdagmiddag een gure wind op de hoogten van Marchin. Hier staat een corrida van vier ronden rond de mooie Place de la Belle-Maison op het programma. Als afsluiter van het Condroz-seizoen hebben de organisatoren gekozen voor een vrij snel, licht golvend parcours met een oplopende grindweg als enige moeilijkheid.
Voor de start praat ik met Philippe Gheury nog even na over de 10 mijl van vorige week die we haast als een tandem hebben afgelegd. Het zal vandaag niet anders zijn. Pol Van Kerrebroeck maakt zich al zorgen als de start met enkele minuten wordt uitgesteld. De koeien staan ongeduldig op hem te wachten … Ook Nico Kerssemeeckers komt even voorin piepen.

Marchin


Het draaiboek van deze loop ligt al na twee kilometer vast. Ik zit in een groepje met onder meer Rosario Ilardo, Yves Van Tomme en Philippe Gheury. Pierre-Henri Corswarem loopt even voor ons uit. Pol volgt niet maar zal, dank zij zijn regelmaat, wel de Challenge condruzien winnen. Noël Heptia heeft op training een blessure opgelopen en doet het kalm aan. En Roland Vandenborne snakt naar het einde van het seizoen, wat niet belet dat hij binnenkort al de voorbereiding van een nieuwe marathon aanvat. Na een vijftal kilometer moet Yves afhaken. Zelf moet ik me in de eerste twee ronden beperken tot aanklampen. De verwachte versnelling van Rosario blijft uit en ik kan in de laatste ronde zelf de kop pakken. Er is wel nog een probleempje. Ik weet niet precies waar de finish ligt maar Philippe is zo vriendelijk mij te “briefen”. We halen Pierre-Henri in maar enkele hectometers verder schiet hij plots weer naar voren. En in de laatste honderdvijftig meter schudt hij nog eens een fikse versnelling uit de benen waarna hij in de sporthal languit op de grond naar adem ligt te snakken. Philippe eindigt net achter me. Voor het eerst sinds maanden kan ik Rosario nog eens achter me houden. 6 seconden is het verschil.
Bij het wachten op de prijsuitreiking vertelt Jean-Pierre Cuypers sterke verhalen uit zijn rijk lopersverleden …
(Foto Pierre Jadot: Pierre-Henri Corswarem aan de leiding van ons groepje.)