Warnant (Challenge hesbignon )

zat 19/03 2011 17.00 u * Warnant (Challenge hesbignon ) * 11 km * 0:46:13 * 14,2 * 50/252 * 4/15 * ♥♥♥♥

De vermoeidheid van de “Jogging des Eoliennes” ofte “Jogging van de windmolens” hangt nog in mijn botten als ik dit verslag neerschrijf. Aeolus, de god van de wind, is ons gunstig gezind als we op weg gaan voor 11 kilometer over golvende wegen, waarvan een halve kilometer deels glibberig onverhard. Ik maak me geen illusies voor een podiumplaats bij de veteranen 3. Van bij het vertrek zijn Romain Uitdebroeks, Roland Vandenborne en Pol Van Kerrebroeck de pijp uit. Ik zie ze pas terug aan de streep.

Warnant
Warnant
Warnant


In de eerste 3 kilometer gaat het vooruit, minder dan 12 minuten. Voor halfwedstrijd kom ik bij Gerard Thiessens, in het gezelschap van Martine Hustings. De eerste dame een beetje verderop is verrassend Laurence Dressen. In de lange klim over de snelweg, rond de zesde kilometer, ga ik Etienne Vanderschelden voorbij. Misschien wat te enthousiast, want in het laatste deel van de helling stokt mijn tempo. In de afdaling naar de windmolens kan ik me herpakken. Dat is ook nodig want Noël Heptia houdt er samen met Marcel Baeckelandt een pittig tempo op na, zo’n 20 seconden voor me. Vanaf kilometer acht kan ik het tempo weer opschroeven tot 4 minuten per kilometer. Op anderhalve kilometer van de streep haal ik Noël bij. Hij draaft in het gezelschap van twee jonge veulens die in de laatste kilometer nog een versnelling in huis hebben. Marcel Baeckelandt blijft me deze keer voor.
Pechvogel van de dag was Carlos de Almeida die bij de opwarming onzacht in aanraking kwam met een auto en met een pijnlijke voet rondstrompelde.
In de kantine deze keer jammer genoeg geen Leffe …


(Foto’s met dank aan Eddy Defrère: boven: Thierry Vanherck op weg naar een twaalfde plaats overall, midden: Romain Uitdebroeks, eerste veteraan 3, onder: Jean-Pierre Cuypers zoekend naar de aankomstlijn.)