En de winnaar is…

De prijzen in de verschillende challenges zijn uitgereikt. Voor de Challenge van de provincie Luik gebeurde dat traditiegetrouw in het het Prinsbisschoppelijk Paleis in Luik. In dat majestueuze decor werd Jo Vrancken gehuldigd als winnaar van de senioren. Zijn trouwe luitenant Stijn Vanderbeuken legde beslag op de vijfde plaats. Vreugde en ontgoocheling liggen dicht bij elkaar voor de Tongerse lopers. Want in hetzelfde criterium kon Benny Stulens vanaf mei een riante voorsprong bij de veteranen 1 niet meer verdedigen door een stressfractuur die hem voor de rest van het jaar uit competitie hield. Nog in Luik liet Jean Stevens een zekere podiumplaats schieten bij de veteranen 3. Maar ook de vierde plaats is een geweldige prestatie voor een zeventiger die de strijd aangaat met concurrenten van wie sommigen 10 jaar jonger zijn. Claude Herzet snoepte Roger Dosseray in extremis de tweede plaats af. Alain Waerts was outstanding. In de Challenge hesbignon werd Raphael Van den Broeck tweede bij de veteranen 3 na de ongenaakbare Roger Igo. Michel Zielinski eindigde als derde bij de veteranen 2. Maja Van Zand klom zowel in de Challenge hesbignon als in de Challenge condrusien op het podium, respectievelijk op het tweede en derde trapje.

Challenge Provincie Luik
Challenge Luik
Challenge Luik


Servais Halders van zijn kant zal 2013 als “annus horribilis” in de boeken schrijven. Nauwelijks twee wedstrijden kunnen lopen als gevolg van blessures die alleen in de betere medische encyclopedie vermeld staan. Ook Roland Vandenborne was – voor mij alleszins – zo goed als onzichtbaar. Hopelijk zien we elkaar wat vaker in 2014.
En tenslotte, de prijs voor de strijdlust gaat naar Kris Govaerts en Maja Van Zand die na een druk wegseizoen meteen het veld zijn ingedoken in het Limburgs Crosscriterium.


(Foto’s Philippe Codiroli. Foto 1: Jo Vrancken – rechts – en Stijn Vanderbeuken genieten van een geslaagd jaar. De dames delen in het sportieve succes. Foto 2: Jo Vrancken met de beker. Foto 3: Claude Herzet tweede veteraan 3 in de Challenge van Luik.)