Categorie: Geen categorie

zon 19/06/2016 10.30u * Hermalle-sous-Huy (Challenge Cours la Province!) * 14,2 km * 01:19:46 * 10,8 * 72/159 * 5/10 * ♥♥♥ “Kan het nog erger dan in Modave?” is de vraag die me ik mezelf stel zondagochtend als ik mijn trailschoenen aantrek op de parking van de Ecole Communale van Hermalle. Even verklaren: Modave, de Condrusien-loop in het begin van dit jaar, stond tot nu toe in mijn geheugen gegrift als de modderigste aller Waalse lopen waaraan ik al heb deelgenomen. Anderhalf uur later is het antwoord op mijn vraag een ondubbelzinnig “ja”. De plaats des onheils is Hermalle.

Lees verder

In de Hesbignonloop in Wanzoul zorgde Guido Colpaert – een zeventiger – voor een sterke prestatie door de beste veteranen 3 achter zich te laten. Rosario en Noël moesten respectievelijk 1’30” en 2’30” toegeven. De eerste Limburgers waren Jo Vrancken en Koen Vangrieken op plaats 6 en 7. Jean-Marie Haekens had 5′ per kilometer nodig op het golvende parcours.En ik? Ik kan toch al een uur volmaken op training, zij het met wandelpauzes. Klik hier voor de details.

Lees verder

Het moest er van komen, Jef van de Weerdt is de tel kwijt geraakt. Op zondag 7 april was hij erbij in het Oost-Vlaamse Zwalm voor de eerste “Vlaanderens Mooiste Marathon”. Erg bescheiden zijn ze daar niet, maar ze mogen volgens Jef toch best trots zijn op hun organisatie. Lees zijn verslag hier. Jef moest met een tijd van 4u17′ wel zijn reisgezellen Roger Kempinski en Henk Sipers laten voorgaan. Het was dus “pas” zijn 56ste. Bij Henk staat de teller op 340! Jean-Pierre Immerix heeft ruzie met zijn inlegzooltje. De laatste weken vinden we Jean-Pierre ook niet meer terug

Lees verder

Na mijn wandelveertiendaagse – goed voor zo’n 120 km – mocht ik woensdag opnieuw mijn loopschoenen aantrekken. Met “stop and go”-loopjes kunnen de gewrichten en spieren zich weer aanpassen aan de inspanningen. Door de armoefeningen die ik als huiswerk heb meegekregen, komt er stilaan beweging in de arm. De magische handen van kinesiste (fysiotherapeute) Ann Bastiaens doen de rest. (Foto: In Tongeren hebben ze duidelijk niet op een schroef gekeken.)

Lees verder