Terugblik

Het moest er van komen, Jef van de Weerdt is de tel kwijt geraakt. Op zondag 7 april was hij erbij in het Oost-Vlaamse Zwalm voor de eerste “Vlaanderens Mooiste Marathon”. Erg bescheiden zijn ze daar niet, maar ze mogen volgens Jef toch best trots zijn op hun organisatie. Lees zijn verslag hier. Jef moest met een tijd van 4u17′ wel zijn reisgezellen Roger Kempinski en Henk Sipers laten voorgaan. Het was dus “pas” zijn 56ste. Bij Henk staat de teller op 340!

Jean-Pierre Immerix heeft ruzie met zijn inlegzooltje. De laatste weken vinden we Jean-Pierre ook niet meer terug in de uitslagen. Het zooltje dat vorig jaar zijn loopcarrière redde en aan vervanging toe was, is nu de spelbreker. Een verkeerde houding veroorzaakt een plotse kramp die hem al enkele keren tot opgave heeft gedwongen. Nog blessurenieuws. Kris Govaerts loopt naar eigen zeggen met een “versleten linkerknie” maar blijft lustig draven in de Luikse challenges. Gelukkig kan ik deze paragraaf afsluiten met een positief bericht. Servais Halders is opnieuw in competitie. In Blegny eindigde hij al meteen tweede. Nauwelijks enkele weken nadat hij al “huppelend” zoals hij het zelf noemde, de training had hervat.

Een nieuwe naam bij de veteranen 3 is de voor mij onbekende Raphael Van Den Broeck. Vlaming, Waal? Geen idee. In Waremme ging hij zelfs Valère Sauwens vooraf. Valère heeft dus weer de weg gevonden naar de inschrijvingstafel van de Luikse wedstrijden. Maar het zal dit seizoen geen walkover worden zoals vorig jaar. Hij zal nu moeten opboksen tegen Alain Waerts en Roger Igo. Nog een nieuwe naam in onze categorie. Zijn niveau? Eén cijfer zegt meer dan tien volzinnen. Roger legde de 10 km in Waremme af met een gemiddelde van 16 per uur. Ik vrees dat voor Noël, Rosario, Roland en tutti quanti alleen nog kruimels resten. Overigens is Roland Vandenborne dit jaar nog niet gesignaleerd in het Luikse. Nog steeds aan het schaven aan de conditie?

De neven Benny en Bruno Stulens blijven vaste waarden in de eerste gelederen van het peloton. Jo Vrancken strandde in Blegny op één plaats van het podium bij de senioren.