Seizoen van start

Visé 1

Het nieuwe loopseizoen is nu echt van start gegaan. Na voorbereidende schermutselingen in Herstal, Sprimont en Visé zijn de challenges van (onder meer) Luik en de Condroz op gang geschoten.
Servais Halders bewees in de “Zatopek pour la famille” in Visé dat hij een goede winter achter de rug heeft. Hier op de foto stuift hij de Maasvallei in met de gelaatsuitdrukking van … Emil Zatopek. Jean-Pierre Immerix en Jean-Marie Haekens hebben hun eerste wedstrijden ook al achter de rug. Jean-Marie is ook niet zonder kleerscheuren (lees: schaafwonden)de winter doorgeraakt maar hij is wel klaar voor de strijd. Gerard Thiessens kwam blij terug van Warsage. Hij liet er Claude Herzet achter zich. In Cointe moest Gerard nog Claude en Noël Heptia laten voorgaan. Als voorbereiding op de Zes Uren van Stein pikte Jo Schoonbroodt nog even de eerste plaats V3 in Warsage mee. Valère Sauwens, vanaf dit seizoen veteraan 3, gaf in Les Avins al meteen zijn visitekaartje af. Noël Heptia en Rosario Ilardo bezetten plaats twee en drie. De meeste van mijn loopvriendjes tekenden present in de Condroz. Maar waar zit Roland? Nog niet aan de start van een officiële wedstrijd, maar wel goed (en vooral lang) bezig, zijn Jef van de Weerdt en Josette Pirlot. Zij stapelen de trainingskilometers op in het vooruitzicht van de Maasmarathon in Visé. Daar wacht de tiende marathon voor Josette en de vijftigste voor Jef. Het feestcomité is ook met de voorbereiding gestart…
Ook fotograaf Joseph Defrère zit niet stil. Er kan niets bewegen ten zuiden van de taalgrens of Jo heeft het gevangen met zijn Nikon. Klik hier.