Genieten?

De voorbije veertien dagen heb ik mezelf wat competitierust gegund. Het mooie weer van de laatste dagen nodigde natuurlijk uit tot enkele fietstochtjes. Het verkleinwoord is hier misschien niet op zijn plaats als je weet dat ik onder meer op het geaccidenteerde terrein van de Schnee-Eifel (in de buurt van Prüm) actief was. Was me dat een karwei! Maar het was wel genieten op de bochtenrijke afdalingen in deze bosrijke omgeving.
Overigens verliepen de trainingen van de laatste weken desastreus. Komt het door het fietsen, door mijn voedingspatroon (teveel kaas) of is het de oude dag … ik had zulke zware benen dat ik haast niet vooruit geraakte.

Ook tegenslag voor Josette Pirlot die haar zinnen had gezet op de marathon van Antwerpen van vorige zondag. Helaas heeft Josette een zware bronchitis opgescharreld na de wedstrijd in Tihange. Ondanks de signalen bleef ze fanatiek lange trainingen afwerken. Uiteindelijk moest ze zich gewonnen geven. Antibiotica en een tijdelijk loopverbod moeten haar weer in conditie brengen voor Visé, haar volgende marathondoel.