Fallais (Challenge hesbignon)

zon 14/11 2010 10.15 u * Fallais (Challenge hesbignon) * 13 km * 0:55:59 * 13,5 * 50/250 * 1/11 * ♥♥♥♥

Fallais


Ondanks een verkoudheid ben ik zondagochtend toch met Gerard Thiessens naar Fallais getrokken voor de laatste afspraak in de “Hesbignon”. De club van onder meer Etienne Vanderschelden en Francis Brants had een leuk parcours uitgetekend, licht golvend en met twee doortochten aan de finish. Gerard had, na de onophoudelijke regen van de laatste dagen, zijn voorzorgen genomen en trailschoenen aangetrokken om beter gewapend te zijn op de modderige passages. Geen slecht idee, zou ik later ondervinden.
Ik was gestart in het gezelschap van Jules Kempeneers (die mij achteraf toch meer dan twee minuten aan mijn been lapte) en volgde op luttele meters van een groepje met Gerard en Noël Heptia. Rond de vijfde kilometer moesten we in open veld tegen een fikse wind opboksen. Daar kreeg ik eerst Noël en later Gerard te pakken. “Bakkertje” Marc Lenaerts was in die “windtunnel” ook op onze hoogte geraakt. Even verder doken we een veldweg in. Dat was voor Gerard het sein om te versnellen. De “pratsj” bleek zijn bondgenoot te zijn, in een mum van tijd had hij een voorsprong van 10 seconden. En terwijl Gerard lustig door de modder kliefde, probeerden wij, gewone stervelingen op onze doordeweekse sloffen, recht te blijven. Mij lukte het net. Matteo Dattoli, naast mij, schoof wel uit op de Haspengouwse leem. Ook Noël bleek achteraf een schuiver te hebben gemaakt. Op die anderhalve kilometer na bleek de rest van het parcours uitstekend beloopbaar. Maar goed ook, want Gerard gaf ook op het asfalt flink van jetje. Ik was echter niet van plan mij zomaar gewonnen te geven en schroefde het tempo in de laatste kilometers nog wat op. Vlak voor we het imposante kasteel van Fallais passeerden, geraakte ik opnieuw in het spoor van Gerard. Met een strak tempo kon ik mijn reisgezel enkele meters achter me houden. Achter hem bereikte Bakkertje kreunend en kermend de aankomst.
Etienne Vanderschelden en Marcel Baeckelandt hadden er zondag minder zin in. Paul Rihon was opnieuw outstanding. In mijn categorie had ik deze keer geen tegenstand van de twee “erren” Roland en Romain.

( Foto, met dank aan Daniel Olivier: De regen had ook flink huisgehouden in het kasteelpark van Fallais.)