Tropische trainingen

De extreme temperaturen van de laatste dagen hebben mij (en andere diehards) er niet van weerhouden de loopschoenen aan te trekken. We zochten natuurlijk de schaduw op, langs het kanaal en op Caestert, en ook het tempo lag een stapje lager. Vrijdag ben ik naar de avond uitgeweken: een uurtje van half negen tot half tien.
Vandaag, zondagvoormiddag, viel het me weer op hoe goed ik de hitte verdraag de laatste jaren. Naar mijn aanvoelen nog altijd het resultaat van gerichte training nu al vele jaren terug. In het begin van mijn “carrière” was ik futloos als het kwik boven de 25 graden steeg. Maar met herhaalde korte trainingen in de hitte heb ik mijn lichaam gehard tegen het slopingswerk van de “koperen ploert”.

De fiets heb ik maar in de garage gelaten. Een hele dag fietsen onder de loden zon leek me niet zo’n goed idee. Vorige week ben ik wel met mijn fietsmaat Louis Staes naar de doortocht van de Tour gaan kijken in Braives, in Waals Haspengouw. 125 km fietsen voor twee flitsen van 10 seconden!