Hamoir Trail de l’Ourthe

zat 06/03 2010 13.30u * Trail de l’Ourthe * 30 km * 2:48:22 * ??? * 70/217 * ???/??? * ♥♥♥

Via zijn loopmaatjes van Gronsveld had Jef het plan opgevat om een heuse natuurloop – een trail in het jargon – te betwisten in de buurt van Hamoir. Ik dacht, waarom niet, een lange duurloop in een groen decor! Gelukkig was ik net op tijd hersteld van mijn buikgriep.
Na een veel te lange wachttijd met onder meer een verplaatsing per trein van Hamoir naar Poulseur, konden we om half twee van start gaan. Het begon meteen met een steile klim die boven overging in een moeilijk beloopbaar pad naar het bos. De benen werden onmiddellijk zwaar op de proef gesteld door de gladde en hobbelige ondergrond. De weinige asfaltstukken die er waren liepen meestal steil omhoog. Recupereren bergaf zat er ook niet in, want op de steile bospaden moest je alle energie en concentratie aanwenden om niet uit te glijden. Op de hoogten lag er verse sneeuw.

Trail de l'Ourthe


Na een zevental kilometer heb ik Jef ingehaald die gewoontegetrouw flink van start was gegaan. Ook Lucie Van Gastel ben ik blijkbaar voorbijgelopen. Ze zou me zelfs in het Frans hebben uitgenodigd om te passeren. Het is me ontgaan, maar langs deze weg bedankt voor het vriendelijke gebaar.
Na twee uur had de verzuring zich van mijn onderstel meester gemaakt. Aangezien er geen kilometerborden stonden, was ik in het ongewisse hoe lang de foltering nog zou duren. Plots zaten we in de vallei, op een smal pad langs de Ourthe. Het was dus een opluchting toen we Hamoir in het zicht kregen. Er bleken nog maar enkele kilometers te gaan. Ik had schijnbaar nog wat energie in de tank en kon in dat laatste stuk nog een aantal lopers voorbijsteken.
Uiteindelijk bleef ik ruim onder de 3-uur-grens. Lucie deed het opnieuw uitstekend met 2 minuutjes meer. Jef volbracht het karwei in 3 uur en 5 minuten en kon zijn muesli- en krentenkoeke