La Hesbignonne Oreye (Challenge hesbignon)

zon 14/03 2010 10.15u * La Hesbignonne Oreye (Challenge hesbignon) * 10,3 km * 0:44:22 * ??? * 56/296 * 1/17 * ♥♥♥

Zondag stond ik aan de start van de Hesbignonne, een wedstrijd in lijn tussen Fize-le-Marsal en Oreye over glooiende Haspengouwse wegen. Marie-Paule zorgde voor de logistieke begeleiding.
Asfalt, beton, kinderkopjes, onverhard, passages door een aantal dorpjes, stukken in het open veld, berop, bergaf. Afwisseling genoeg. De weersomstandigheden waren voor het eerst dit jaar gunstig.
Ik was voor mijn doen nogal fel van start gegaan (ruim onder de 8 minuten na 2 kilometer) en heb dus in de volgende kilometers wat gas moeten terugnemen. Toch liep ik een bevredigende wedstrijd. In de volgende weken moet ik met een aangepaste training nog een lichte vooruitgang kunnen boeken.
Jean-Pierre Immerix moest nog wat opletten met zijn pijnlijke lies (ten gevolge van het verschuiven van zijn bekken na een val in de sneeuw) en eindigde enkele minuten na me. Ik ontdekte er ook een voor mij nog onbekend looptalent, Johan Mardaga, als buschauffeur een oude bekende van de schooluitstappen. Ik zag Johan nog voor me uit draven bij de start. Hij schoof echter langzaam maar zeker van me weg en eindigde in 43 minuten rond.