Tihange (Challenge condruzien)

zon 28/03 2010 10.15u * Tihange (Challenge condruzien) * 13,1 km * 0:59:28 * 13,2 * 55/280 * 1/14 * ♥♥♥♥

“Aux Alentours de Huy’miles” is de poëtische naam van een wedstrijd die door niet minder dan 5 kastelen of kasteelhoeves loopt. Op een gegeven ogenblik liepen we zelfs over het (verse) stro in een koestal. Voortdurend klimmen en dalen, door kasteelparken, op smalle paadjes langs beekjes. Mooi, heel mooi … maar het genieten kwam toch pas achteraf.
Ik was met Gerard Thiessens naar de vierde wedstrijd van de Challenge afgereisd. Dat heeft twee voordelen: na de wedstrijd loopt Gerard altijd even uit. Als ik alleen ben heb ik de slechte gewoonte de cooling down te verwaarlozen. Ten tweede … Gerard speelt Bob. Je kan dus zonder gewetenswroeging een Leffe achterover slaan na afloop.
Het tempo zat er vanaf het begin goed in omdat ik het contact met enkele bekenden voor me niet wilde verliezen. Na 4 km hadden we al heel wat klimwerk achter de kiezen en ik vroeg me af of dat wel goed zou aflopen met het tempo dat ik aanhield. Dat bleek achteraf mee te vallen: de eerste twee schijven van 5 km legde ik ongeveer in dezelfde tijd af. In de laatste 3 km die grotendeels in dalende lijn verliepen, kon ik mijn gemiddelde nog wat opdrijven. Ik eindigde binnen het uur. Opdracht geslaagd.
Uiteindelijk stonden we met dezelfde 3 oude knarren van vorige zondag op het podium (zie foto La Neupréenne) maar in een andere volgorde.