Broeihaard

Een weekend zonder wedstrijd. Dus geen al of niet waarheidsgetrouw en/of bijgekleurd verslag van een loop ergens te velde. Ik maak van de nieuwsluwte gebruik om even terug te komen op enkele opvallende sportieve gebeurtenissen van de laatste maanden. In de officiële pers zult u het niet lezen maar ik durf zeggen dat ook Vlijtingen een broeihaard is… van langeafstandslopers. In september en oktober hebben drie atleten afkomstig uit deze deelgemeente van Riemst een sterke sportieve prestatie neergezet. Ronny Hertogen, zoon van Willy die geregeld opduikt in mijn verslagen van wedstrijden in de Challenge van de Provincie Luik, heeft in Winschoten (provincie Groningen) niet minder dan 100 kilometer afgelegd in 8u25′. Dat is een gemiddelde van bijna 12 per uur. Waarom doe je zoiets Ronny? Een duidelijk antwoord heb ik van de naar Mal uitgeweken loper niet gekregen. De uitdaging of zoals Jef van de Weerdt (voorlopig meer dan 60 marathons) het verwoordt: “De oerdrift om te overleven…”?

Ronny Hertogen
Francis Loyens
Wim Meyers


Francis Loyens – residerend in Valmeer – bracht de Marathon van Amsterdam tot een goed einde in 3u27′. Hij heeft nog een jaar om zijn volgende doelstelling te bereiken: een volledige triatlon voor zijn vijftigste verjaardag. Dat houden we in het oog.
Wim Meyers, de jongste van het drietal, legde de Marathon van Berlijn af in 3″19′ en belooft nog beter te doen in de toekomst. Blijven volgen, die jongen! Wim woont nog in Vlijtingen. Wie hem daar wil zien trainen zal vroeg moeten opstaan of laat moeten opblijven want hij schrikt niet terug voor nachtelijke trainingen. En dat is geen kwestie van oerdrift maar gewoon van drukke professionele bezigheden overdag.

(Archieffoto’s van Marc Roosen. Foto 1: Ronny Hertogen. Foto 2: Francis Loyens. Foto 3: Wim Meyers.)