Benny Stulens wint in Verlaine

Na een ontelbaar aantal ereplaatsen in de Challenge hesbignon stond Benny Stulens vorige zaterdag op het hoogste trapje van het podium in La Course aux Châteaux in Verlaine. Benny legde de 11 km af met een gemiddelde van 18 km per uur. De prestatie van de man uit Mal springt nog meer in het oog als je weet dat een blessure hem heel wat last bezorgt.

Benny Stulens


Bij de veteranen 3 ging nieuwkomer Ramon Gadea met de hoofdprijs lopen, op de voet gevolgd door Noël Heptia. Jean-Pierre Immerix was aan de slag in Zonhoven. Bij hem in de buurt eindigde ook Maja Van Zand.
Ik had het wel kunnen denken. Enige tijd niets van Jef van de Weerdt vernomen en ja hoor, alweer een marathon bij op de lijst. De Hollenlauf-marathon in het Sauerland, waar Jef al herhaalde malen heeft toegeslagen. Een matige voorbereiding, 33ste op 65 deelnemers, 4u56′, maar toch tweede in de categorie 60+. “Als je maar LANG genoeg blijft lopen kom je van zelf op het podium” zei laatst iemand tegen mij … en zo zie je maar, het is toch een keer gelukt.” aldus Jef.

Philip Poilvache


En tenslotte nog dit.In de reeks foto’s van de Maasmarathon waarop de “redactie” de hand kon leggen, viel me dit beeld op. Links langs een geconcentreerde Philip Poilvache kijkt Krisztian Szucs recht de lens in. Krisztian wie? Een onlangs ingeweken Hongaar die met de (snelle) Zweitlanceurs traint en die in Visé zijn eerste marathon beëindigt in 2u57′. Zijn snelle start in het gezelschap van Philip was dus redelijk optimistisch.