Eerste Willerrun

Met 157 vertrekkers in de twee lopen kunnen Philip Pauly en zijn ploeg terugblikken op een geslaagde eersteling. Bij de deelnemers waren niet alleen de habitués maar ook heel wat nieuwe ontdekkingen in de edele loopsport. De drie broers Poesen bijvoorbeeld die au grand complet aan de start stonden.

Willerrun


De lopers moesten niet alleen de eerste zomerhitte trotseren maar ook een veeleisend parcours waarin vooral een stekelige helling op het einde van de ronde een grote ravage aanrichtte. Jean-Pierre Immerix en Bertho Beusen moesten al hun karakter en ervaring aanspreken om de tweede ronde vol te maken.
In de 12 kilometer maakten Bruno Stulens en Philip Poilvache er een gezondheidswandeling van. Zo leek het althans voor de toeschouwer die in de schaduw van een biertje kon genieten. De winnaar kennen de trouwe lezers van dit blog van vorige week toen Philip de uitslag van deze loop al voorspelde. De top twee klaarde de klus in 45 minuten. Wel jammer dat de overhandiging van de prijzen wat verloren ging in de drukte aan de finish.

Willerrun


(Foto 1: Supporters en lopers klaar voor de eerste Willerrun. Foto 2: De ober komt langs bij koplopers Bruno Stulens (links) en Philip Poilvache. Met dank aan fotograaf Patrick Smets. De volledige reportage staat op http://patjesmets.jalbum.net/)