Uit het binnen- en het buitenland

Wat doet een jogger die thuis nagelbijtend op betere tijden en betere benen wacht? Hij pluist de uitslagen na van de wedstrijden in de buurt, benieuwd naar de uitslagen en de vorm van zijn loopvrienden. En dan gaat mijn aandacht in de eerste plaats uit naar de Luikse challenges. In Vyle-et-Tharoul bijvoorbeeld waar bij de veteranen 3 Rosario ditmaal Ramon Gadea achter zich kon houden. Noël Heptia hield zijn plaatsje op het podium ook weer warm. Roland Vandenborne is er nog steeds niet bij. Niet alleen verblijft hij momenteel in de States maar op betekenisvolle uitslagen van de Truienaar zullen we sowieso nog even moeten wachten want volgens een ingewijde komt hij dit jaar “moeilijk op gang”.

Paul Seegers


Maar ook buitenlandse loopevents hebben onze belangstelling. Zo is er de halve marathon van Futuroscope, het attractiepark in de buurt van Poitiers. Niet bepaald bij de deur maar een korte trip voor de Maastrichtse Zweitlanceurs vanuit hun uitvalsbasis Châtellerault bij Lou Nicolai. Aan de start stond ook Paul Seegers, 74 en de laatste overgebleven loper van de heroïsche eerste generatie van de lopersgroep. Hij haalde de finish net voor de eerste marathonlopers die op hetzelfde uur waren vertrokken.
Terug naar eigen contreien. De Haspengouwlopers kwamen in actie in de eerste Bokkerijdersrun in Wellen. Michael Mertens en Koen Vangrieken die zich vorige vrijdag gedeisd hadden gehouden in de Tongerse estafette, gingen nu wel voor de knikkers. Michael eindigde als vierde in 33′. Luc Nassen, ook aan het werk in Tongeren, werd vijfde. Als eerste ging Maarten Dejonghe over de streep.

Maarten Dejonghe

Deze naam prijkt voor het eerst in de rankings van de Haspengouwchallenge. Pascal Van Marcke en consoorten zullen wel even hebben opgekeken toen deze Brusselaar hun het nakijken gaf. Nu is deze snelle jongen voor mij geen onbekende. Maarten is afkomstig van Sint-Truiden en de zoon van Bernadette Schalenbourg, een studiegenote en vriendin van Marie-Paule. Maarten heeft een lange revalidatie achter de rug na een stressfactuur in het heiligbeen. Hij kan intussen weer zijn staart roeren, dat hebben zijn concurrenten in Wellen mogen ondervinden!
(Foto 1: De oorkonde van Paul Seegers. Foto 2 (Gilbert Simal): Maarten Dejonghe in de Bokkerijdersrun.)