Estafetteloop in Tongeren

vri 31/05/2013 19.00 u * Tongeren ( Psylos Estafettechallenge) * 12,78 km (samen met Stefan Mekers) * 1:00:00 * 12,7 * 14/27 * 2/4 (M 100+) * ♥

Na twee maanden gesukkel wordt de drang te groot om weer eens van de competitie te proeven. De estafetteloop in Tongeren valt net op het goede moment. Rondjes van 1 kilometer met enkele minuten pauze, dat moet lukken. Voor alle zekerheid heb ik vorige dinsdag toch maar een test gedaan op Caestert. Gemakkelijk zal het niet gaan maar ik pep me op met de gedachte dat het goede doel waarvoor we lopen wel wat zweet en moeite mag kosten.
Patrick Nijs en Ronny Neven zijn de drijvende krachten achter dit nieuwe initiatief in het kader van de Psylos Estafettechallenge. De opbrengst gaat ditmaal naar een fietsproject van Sint-Ferdinand in Lummen.

Estefetteloop Tongeren

Op vrijdagavond mogen we in de schitterende accomodatie van Sportpark De Motten genieten van uitstekend weer. In de kantine wacht er een overvloedige prijzentafel. Alles pico bello dus. Alleen het deelnemersaantal (27 koppels) valt wat tegen, waarschijnlijk vanwege de concurrentie van bestaande wedstrijden in het weekend. Maar dat heeft dan weer als voordeel dat er voldoenden bewegingsruimte is op de smalle en bochtige Finse piste … en dat bijna iedereen in de prijzen valt.

Estafetteloop Tongeren


Ik ben gekoppeld aan Stefan Mekers uit Sint-Truiden. Stefan schiet als een pijl uit een boog en legt de eerste kilometer af in 4 minuten. Hij zorgt er voor dat we na een uur net over de 12,5 km uitkomen en op een tweede plaats bij de heren +100. In mijn beste ronden – de tweede en de zesde – kom ik aan een gemiddelde van 12 per uur. Met een gemiddelde van 15,6 km bezetten de winnaars van de categorie, Norbert Collas en Piet Neven, ook de derde plaats algemeen. Luc Nassen en Jorrit Neven sneuvelen, als tweede algemeen, op een zucht van de 17 km. Philip Poilvache en Bruno Stulens stuiven met een gemiddelde van 17,6 km door de Motten. Philip wuift alle lof weg naar Bruno die hij meteen tot favoriet voor de Willerrun bombardeert. De beste dames zitten rond een gemiddelde van 14 km. Kris Govaerts herstelt van een spierscheur en werkt in zijn eentje een aantal trainingsrondjes af.
Fotograaf Roosen zorgde voor een uitgebreide fotoreportage die je hier vindt.


(Foto 1: Patrick Nijs, rechts, met Jorrit Neven. Foto 2: Aflossing met Stefan Mekers.)