Oversteekrun Lafelt – Rosmeer

zat 29/06/2013 16.30 u * Oversteekrun Lafelt – Rosmeer * 10 km * 0:55:21 * 10,8 * 90/107 * 28/34 (50+) * ♥

Het is al vier jaar geleden dat de Oversteekrun nog eens vanuit Lafelt richting Rosmeer liep. Toen had ik 42 minuten nodig. Mijn enige ambitie vandaag is onder het uur te blijven. Ik start op de laatste rij. Halverwege de Omloopstraat in Lafelt schakel ik over op stappen om mijn beperkte reserves al niet in de eerste kilometers te moeten aanspreken. Een vriendelijke dame van Atla Lanaken port me aan om met een laag tempo te blijven lopen. Een armbeweging naar mijn rechterbeen maakt haar duidelijk dat hier geen fitte atleet in actie is.

Oversteekrun

Ik probeer het laatste groepje voor te blijven en kijk enkele keren achterom om te zien of de bezemwagen niet te dicht in de buurt komt. Ik passeer enkele keren dezelfde lopers, onder wie een supporter van … Flamengos, de topclub van Rio de Janeiro. Mevrouw is Braziliaanse, vandaar. Rond de vierde kilometer, bij het verlaten van Vlijtingen, haal ik Jaak Meertens in met wie ik gisteravond in “Ons Gedacht” nog onze tactiek besproken heb.

Dirk Claesen

“Mijn gedacht” was in het tweede deel wat langere stukken te lopen. Maar door de opeenvolgende hellingen rond Rosmeer moet ik al snel inbinden. Misschien kan ik de twee Atla-mannen voor me nog inhalen, pep ik mezelf op. Dat lukt met veel moeite in de klim achter de watertoren. Ik probeer de laatste kilometer lopend vol te maken maar de Daalstraat is er te veel aan. Uiteindelijk kom ik met twee tot drie wandelpauzes per kilometer toch nog boven de 10 km gemiddeld uit.
In de spits van de wedstrijd maakt Philip Poilvache er een onemanshow van. Ook Marc Maurissen (derde) en Dirk Claesen (vijfde) prijken in de top van de klassering. De op een na oudste deelnemer Jean Stevens finisht bij het eerste derde van de deelnemers en had meer verdiend dan een anonieme vermelding op de uitslagenlijst.


( Foto’s Peter Withofs. Foto2: Dirk Claesen.)