Even bijpraten

Met enige vertraging nog wat nieuwtjes uit het joggingwereldje.
Servais Halders heeft, vanwege een terugkerende blessure in de bil, forfait moeten geven voor de laatste wedstrijden van de Challenge van de provincie Luik. Met net het vereiste minimum aantal wedstrijden wint hij dik verdiend de challenge bij de veteranen 3. Roger Dosseray is tweede. Jean Stevens legt beslag op de derde plaats.

Cape Cod Marathon

Roland Vandenborne is de laatste weken ook niet blessurevrij gebleven. Dat heeft hem niet belet de marathon van Cape Cod in Massachusetts te lopen, weliswaar in een tijd die ver zijn beneden zijn mogelijkheden ligt.
Je kan Jef van de Weerdt geen veertien dagen uit het ook verliezen of hij heeft weer een marathon gelopen! Vorige week in het Noord-Brabantse Sint-Oedenrode was het weer zover. Als ik het goed heb bijgehouden, zijn 54ste. Dit keer deed hij het samen met een fotomodel. “He he eindelijk weer eens onder de 4 uur (3.57.41), ik kan het toch nog!” besluit Jef zijn verslag dat je zeker niet mag missen. Kijk hier. Gerard Thiessens is weer onder de mensen. Voor zijn heroptreden koos hij de pittige ENCI-bergloop met vier beklimmingen van de ENCI-groeve. Hij eindigde midden in het pak, net voor Eugène Custers.
Nu de challenge van Luik en de Hesbignon afgelopen zijn, kan Beny Stulens de balans opmaken. Twee keer tweede bij de veteranen 2. In Luik stootte hij op een sterkere Patrick Philippe, in de Hesbignon snoepte Freddy Loncar hem dankzij de bonuspunten voor het aantal gelopen wedstrijden de eerste plaats af. Je krijgt volgend jaar een nieuwe kans in de Hesbignon, Beny, maar begin er dan op tijd aan:)
(Foto: De marathon van Cape Cod aan de Atlantische Oceaan)