Tussendoor


We zijn er even tussenuit gemuisd voor een korte vakantie. Kwestie van wat andere lucht op te snuiven, in ons geval de berglucht van de Auvergne. Het was best een actieve vakantie met beklimmingen van enkele Puys, de gedoofde vulkanen in de streek. Op de foto is Marie-Paule bezig aan de klim naar de top van de Puy Griou. Het lijkt wel een Condroz-parcours in het kwadraat. Na een moeizaam begin in een loden hitte kwam ze langzaam in het ritme en haalde met glans de top. Daar was het genieten van een grandioos uitzicht op de toppen van het Centraal Massief.

Auvergne

Nog even terugkomen op een merkwaardige episode in de Challenge hesbignon. De wedstrijd van Petit-Waret op 10 augustus die door het natuurgebied van Sclaigneaux loopt, is stilgelegd na schermutselingen met overijverige natuurbeschermers. Die hadden met hun voertuig en gewapend met traangas en matrakken de argeloze joggers de doorgang belet. De deelnemers hebben op eigen houtje een weg moeten zoeken naar de aankomst. Uiteraard geen uitslag en alle werk van organisatoren en vrijwilligers om zeep. Volgens de organisatie waren alle vergunningen om met de loop door het natuurgebied te passeren in orde. Onder meer Jean-Marie Haeckens (foto 2) en het duo Michel Zielinski en Luc Henno (foto 3: Michel links en Luc rechts hier in een oefening synchroonlopen) hadden zich de trip naar de provincie Namen kunnen besparen.

Het verhaal van Jef van de Weerdt over zijn “bijna dood ervaring” op de flanken van de Dolomieten (zie hierboven op datum 16/07) heeft indruk gemaakt. Zijn relaas is opgenomen op Ultraned, de site voor marathons en ultralopen, waar ze meteen ook de marathon in hun bestand opnamen. Meer nog, na het lezen van het verslag heeft Roland Vandenborne de Brixen-marathon van zijn programma geschrapt. Met Jef gaat het overigens goed. Binnenkort doet hij het weer in de Mergellandmarathon, vlak bij huis.