Oversteekrun Lafelt

zat 30/06/2012 16.30 u * Oversteekrun Lafelt * 10 km * 0:42:35 * 14 * 16/109 * 6/37 (50+) * ♥♥♥♥

Lafelt 3

De bewoners van wooncentrum Oostheuvel in Lafelt hebben zich zaterdagnamiddag een plaatsje in de schaduw uitgezocht om van de Oversteekrun te genieten. En gelijk hebben ze. Want de zon schijnt ongenadig op de tweehonderd moedigen die zich voor het goede doel in het zweet gaan lopen. De verbinding tussen Lafelt en Rosmeer is onderbroken door wegwerkzaamheden en dus maken we twee rondjes door en rond Lafelt met de Keiberg als enige hindernis op het licht golvende parcours.
De plaatselijke vedetten zijn er haast allemaal. Met uitzondering van Philip Poilvache die door een blessure ook deze loop mist, nadat hij al voor de Bilzen Run heeft moeten afzeggen. Voor de eerste plaatsen is het niet echt spannend.

Lafelt 1

Luc Nassen en Marc Maurissen steken respectievelijk met kop en schouders/met kop alleen boven het deelnemersveld uit. Als we de bocht aan de Bonderstraat hebben genomen zie ik een eerste groepje met onder meer Ghislain Dops en Paul Esters voor mij uitlopen. Ik probeer me te handhaven in een tweede groepje waar Peter Nulens het tempo aangeeft. Op de Keiberg passeren we Claude Herzet. Op de Omloopstraat is het vechten tegen onze grootste tegenstander, de loden hitte. Niet gehinderd door enige wedstrijdervaring blijft Peter van jetje geven maar bij de tweede doortocht in de Bonderstraat moet hij de rol lossen.

Lafelt 2

Ik kom zo alleen te zitten op de lange weg naar de Bijsstraat. Het eerste groepje is intussen uit elkaar gevallen en ik kan enkele lopers oprapen die ook te hard van stapel zijn gelopen, onder meer Jules Crouzen. Zo kom je nog eens bekenden tegen … Nu mijn neef Herman Coenegrachts me van bevoorrading heeft voorzien, overleef ik ook de tweede klim van de Keiberg. In de laatste rechte lijn naar zaal Het Kloosterhof kan ik onder het bewonderend (?) oog van het volleybroederpaar Ramaekers nog twee plaatsen winnen. Ik eindig (niet voor de eerste keer!) net voor de eerste dame. Dat blijkt Kym Hayman te zijn, de echtgenote van de Australische Tourrenner Mathew Hayman. De tweede ronde heeft me een half minuutje meer gekost. Douchen en snel naar de zaal om het verloren lichaamsvocht aan te vullen …

(Foto’s Sven Simons: 1: Josette en Tine vallen in de prijzen, ikke niet. 2: Denise Bastiaens en Luc Coenegrachts, rechts, maken er een gezinsuitstap van. 3: Peter Nulens grijpt naar een verfrissing. )