Explosion de participation

Terwijl ik de vorige dagen op mijn vertrouwde routes de loomheid uit mijn benen probeerde te lopen, draaide het joggingcircus op volle toeren verder. In Hoei vond vorige vrijdag de Night Run plaats. Deze wedstrijd wordt bij valavond in het centrum van Hoei, onder meer op de Maaskades, gelopen. Niet minder dan 991 enthousiastelingen verdrongen zich aan de start. Vandaar de titel die ik gejat heb op de site van de Challenge van de provincie Luik … Jammer dat ik geen foto heb gevonden van de “cérémonie protocolaire”, maar op het podium van de 60-plussers stonden drie goede bekenden. Servais Halders legde de 10,5 km af in 40 minuten. Die tijd waarvan de meeste jongeren alleen kunnen dromen was goed voor een 63ste plaats. Roland Vandenborne gaf als tweede anderhalve minuut toe. Het abdijbier van Val-Dieu is dus ook niet het tovermiddel om Servais te kunnen kloppen. Roger Dosseray was derde. Noel Heptia eindigde als vijfde.
De inkt van zijn relaas over de Maasmarathon was nog niet droog of ik kreeg van Jef van de Weerdt een nieuw verslag binnen, ditmaal over de marathon van La Roche, zijn 51ste! Deze “Marathon Nature” is niet alleen onnoemelijk zwaar, de onophoudelijke regen had de afdalingen ook nog eens in glijbanen herschapen. Jef had dus maar wat voorzichtigheid ingebouwd. Een fikse kramp had hem op een bepaald ogenblik zelfs helemaal tot stilstand gebracht. 4u26′ was het verdict. Een aangename verrassing was de overwinning in onze klasse voor Luc Hilderson uit Wonck. Luc eindigde als 21ste op een totaal van 165 deelnemers in 3u42′. Luc is net als Noël Heptia en Servais Halders een late roeping in het lange afstandslopen.
En tenslotte een berichtje dat mijn talloze fans zal plezieren. Volgend weekend treed ik nog eens in eigen provincie op …