Talent

Philip Poilvache

De Oversteekrun – dit jaar ten voordele van het Begeleidingscentrum Ter Heide in Hoepertingen – was niet alleen een sportieve uitdaging, maar ook een gelegenheid om bij te praten met een aantal oude bekenden. Tussen de deelnemers stonden vier oud-leerlingen, van verschillende generaties. Een vijfde, van de eerste lichting op het College, Filip Konings, leidde het verkeer in de buurt van start- en aankomstplaats in goede banen.

Marc Maurissen


Marc Maurissen heeft intussen ook al een leeftijd bereikt waarop een mens al wat meer filosoof wordt. “Echte harde trainingen hoef ik niet meer te doen, aldus de Bilzenaar, ik word toch niet meer beter.” Beter misschien niet meer, maar goed blijft hij in elk geval. Zoek zijn naam in de uitslagen maar bij de eersten, want deze triatleet van opleiding heeft nog altijd snelle benen. De triatlons heeft hij de laatste jaren wat afgebouwd, te ver en te veel georganiseer. Maar in de plaatselijke loopwedstrijden gaat hij er nog graag tegenaan.
34 jaar en op het (voorlopige?) hoogtepunt van zijn sportieve carrière, Philip Poilvache. Sinds de Spouwenaar nog maar enkele jaren geleden met lange afstandslopen begon, is er geen houden meer aan. Deze trainingsbeul gooide 14 kilogram gewicht overboord en doet trainingen tot 45 km. Zijn beste marathontijd verbeterde hij intussen van net onder de 3 uur tot 2u 39′ (Eindhoven 2010). Zelf ziet hij nog een marge van enkele minuten. In de halve marathon van Weert van dit jaar stond hij op het hoogste trapje van het podium.

Sarah Mingels
Tine Timmermans

Dat was ook het geval in de Kristoffelloop van Munsterbilzen waar hij geflankeerd werd door Benny Stulens en … Marc Maurissen. Voor de “petite histoire”: in de Tungri-run in 2007 eindigde ik op de Motten nog in het spoor van Philip.
Verderop in het deelnemersveld zetten Sarah Mingels, een piepjonge kinesiste uit Vlijtingen, en Tine Timmermans uit Lafelt, enkele lentes ouder, hun beste beentje voor. Jonge moeder Tine is na gezinsuitbreiding aan een comeback bezig.


(Foto’s Sven Simons: Links boven: Philip Poilvache, rechts boven: Marc Maurissen, links onder: Sarah Mingels, rechts onder: Tine Timmermans)