Oude krijgers

Rosmeer

Een wedstrijd leeft van de vrijwilligers die de organisatie opzetten en de deelnemers die jaar na jaar present tekenen. Tussen de talrijke leden van de Bilzerse Joggingclub die in Rosmeer aan de start stonden, ook de twee vaste waarden, Willy Hertogen en Jean Stevens. Ze zijn ook al meer dan 20 jaar trouw aan de Challenge van de provincie Luik. Met zijn 68 is Jean Stevens is intussen een van de ouderdomsdekens van het circuit. Maar Jean voelt nog het vuur van de jeugd branden en blijft vechten voor iedere meter.

Rosmeer


In een wedstrijd in eigen streek mag Jean-Pierre Immerix natuurlijk niet ontbreken. Zijn blessureperikelen zijn de lezer van “Groet um” bekend. Nadat eerdere diagnoses van zijn gehavende linkerknie hem leken af te schrijven voor de competitie, heeft een derde (!) specialist Jean-Pierre nieuwe moed gegeven. Met een speciale zool zou hij zijn geliefde sport kunnen blijven beoefenen. Jean-Pierre staat intussen weer aan de start van wedstrijden. Maar van harte gaat het niet. In de vijf kilometer (langere afstanden zijn voorlopig uit den boze) kwam hij met een grimas van pijn over de streep. Misschien toch nog wat geduld opbrengen en het voorlopig bij rustige trainingen houden?


(Foto’s Sven Simons. Foto 1: Willy Hertogen, Jean Stevens en Jean Poesen op de tweede rij. Foto 2: Maddy Jans met de glimlach van de grote dagen.)