Uitkijken

Het is uitkijken naar de prestaties van enkele loopvrienden. Volgende zaterdag wordt in Oostenrijk de Montafon-marathon georganiseerd. In een schitterend Alpendecor moeten de deelnemers de Arlberg bedwingen om de klassieke afstand tussen Silbertal en Sankt-Anton te overbruggen. Het toeval wil dat enkele goede bekenden aan de start staan. Jef van de Weerdt doet al voor de derde keer mee, in het gezelschap van een loopgroep uit Maastricht. Ook Roland Vandenborne en zijn maatje Jean-Pierre Claus hebben deze mooie wedstrijd ontdekt. Als voorbereiding werkte Jef de loodzware marathon van La Roche af, Roland en Jean-Pierre martelden hun benen in een 36 km-trail in Aywaille. Ik wens hen veel succes … en ben benieuwd naar hun verslag.
Voor Josette Pirlot ligt de volgende uitdaging nog wat verder af. Op 12 augustus zal ze met duizenden andere deelnemers het vertrek nemen van de Dodentocht, honderd kilometer wandelen rond Bornem in Klein-Brabant. Josette heeft het niet zo gekke idee om stukken van de afstand te lopen. Ze maakt nu lange trainingstochten met een rugzakje. Henk Sipers heeft navolging gekregen.
Zelf probeer ik mijn conditie te onderhouden met fietsen en wandelen. Mijn gekneusde ribben bezorgen me nog heel wat last, lopen is voorlopig nog uitgesloten. Ik vermoed dat me nog ruim een week “onthouding” te wachten staat.