Bierbeek (Estafettechallenge met Marc Tutelaire)

vri 20/05 2011 19.30 u * Bierbeek (Estafettechallenge met Marc Tutelaire) * 15,5 km * 1:00:00 * 15,5 * 15/94 * 3/14 * ♥♥♥

Vorige vrijdag waren we te gast in het schitterende park van het Sint-Kamillusinstituut in Bierbeek. De loop werd geoganiseerd en door en voor Psylos vzw, de Vlaamse sportfederatie voor sporters met een psychische beperking.
Voor het eerst stond ik aan de start van een aflossingswedstrijd: een 1-uursloop in ploegen van twee.

Bierbeek

Elke loper legde om beurt een omloop van 1200 meter af. Ik vormde ploeg met Marc Tutelaire, 48 jaar uit Antheit bij Hoei. Een Vlaams-Waalse combinatie die organisator Roland Vandenborne uit zijn hoed had getoverd. Marc wilde niet te diep gaan om nog wat reserves over te houden voor een andere sportieve uitdaging de dag later, een kajak-fiets-loopwedstrijd. (Wie verzint het allemaal?) Zelf wilde ik ook niet het onderste uit de kan halen. Maar toen de wedstrijd figuurlijk op gang werd geschoten (figuurlijk, want de revolver … of starter deed het niet) heeft geen van ons beiden zich kunnen inhouden en zijn we er maar vol voor gegaan. Voor ik mijn eerste ronde had aangevat, was mijn jeton al zoek en na de eerste licht oplopende hectometers had ik al op mijn adem getrapt. Maar na twee ronden had ik mijn tempo vast. De aanmoedigingen van Marc deden de rest.

Bierbeek

Van aanmoedigingen gesproken, Marie-Paule had zich samen met Mevrouw Dubois op het terras geïnstalleerd en liet verder de wedstrijd aan zich voorbijgaan. Ze zag dus ook niet dat de ploeg met nummer “100” uitkwam op 15,5 kilometer. Een mooie prestatie die vooral op het actief mag geschreven van mijn maat die niet alleen een eeuwigheid jonger is maar ook heel wat trappen hoger staat in de hiërarchie van de lopersklasse.
(Foto’s met dank aan Joseph Defrère. Foto 1: Team 100. Foto 2: Domenico Di Vito stuift door de bocht)