Beaufays

zon 06/02 2011 10 u * Beaufays * 16,1 km * 1:12:13 * 13,3 * 29/231 * 1/8 * ♥♥♥♥

Beaufays

Vorige zondag was het weer zover. Na enkele maanden van weliswaar stevige training, mochten we weer de weg op voor een heuse wedstrijd.

Ik had de “10 miles du Beaufayard” uitgekozen, in de buurt van Luik over Ardense heuvels en op een wirwar van paden en wegels. Ik had Josette kunnen overtuigen om zich nog eens aan een wedstrijd te wagen. Marie-Paule was ook van de partij maar hield zich wijselijk schuil in de kantine.

Beaufays

Er stond een flink deelnemersveld aan de start. Weinig bekenden echter. Ze hadden in Beaufays blijkbaar een vers blik lopers geopend.


Het eerste kwart van de loop ging voornamelijk in dalende lijn naar de Vesdervallei. Ik zat onmiddellijk in een goed ritme dat alleen even verstoord werd toen ik op een smal paadje door tragere lopers werd opgehouden.

Beaufays

Voor halfwedstrijd haalde ik de eerste dame in. De beklimmingen maar ook de steile afdalingen over asfalt en zompige aarde misten hun effect niet. Maar uiteindelijk bleken enkele langere stukken vals plat rond de achtste kilometer nog het moeilijkst te verteren. Niettemin kon ik plaatsje voor plaatsje winnen. De laatste 4 km waren vlak. Alleen hier hadden we wat last van de felle wind. Aan de finish verraste ik mezelf door ruim onder de vooropgestelde 1u15′ te blijven en met gemak “de eerste bladzijde” van de uitslagenlijst te halen.

Beaufays


Josette Pirlot kwam binnen na 1u31 op plaats 158 van 231 deelnemers en als achtste vrouw van de 28. Onderweg hadden haar medelopers wel met enige bezorgdheid naar haar ademhaling geluisterd, maar Josette voelde zich kiplekker en had zelfs nog een tikkeltje sneller gekund. Ze was opgetogen over haar prestatie maar ook opgelucht dat ze de finish had gehaald zonder “oponthoud”.


(Foto 1: Mijn eerste wedstrijd van het seizoen met heel wat supporteressen langs de kant. Foto 2: In het park van de abdij van Beaufays, in gezelschap van de eerste dame, Céline Dispas. Foto 3: Een pelotonnetje met Josette in de koestal. Foto 4: De laatste meters van Valère Sauwens, een halve minuut voor mij. Met dank aan de fotografen van de organisatie.)