Flémalle-Haute (Challenge hesbignon)

zat 07/08 2010 18.30u *Flémalle-Haute (Challenge hesbignon) * 10,1 km * ??? * ??? *???/??? * ???/??? * ♥

Het was allemaal goed begonnen in Les Trixhes, een nieuwbouwwijk in Flémalle, hoog boven de Maasvallei. Goed gestart, een geaccidenteerd maar niet te gevaarlijk parcours dat me uitstekend lag, de eerste 5 km in goed 21 minuten.
Tot we plots, na een steile afdaling door een bos, in een dorp uitkwamen – Les Awirs bleek later – waar niets op de doorkomst van een loopwedstrijd wees. Ik zat wel in goed gezelschap, Willy Dantinne en Valère Sauwens, en nog drie kompanen, maar niemand die het parcours kende. Kortom, we waren verdwaald. Toen we stapvoets de top van het bos hadden bereikt, zijn we dan maar in arren moede de kortste weg naar de aankomst ingeslagen. Iemand vertelde ons dat we de gele pijlen hadden moeten volgen. Geen gele pijl gezien, eerlijk gezegd. Ik had het te druk met te volgen en recht te blijven.
Gerard was verbaasd dat ik enkele minuten na hem aan de finish opdook. Etienne Vanderschelden moest tot zijn ontzetting vijf vrouwen laten voorgaan die een kortere weg hadden genomen. Noël Heptia begreep nu waarom hij me tijdens de wedstrijd uit het oog was verloren. Verwarring troef dus. De uitslag zou uiteindelijk toch niet meetellen voor de Challenge. Jammer allemaal, we zullen het dan maar als een goede training beschouwen!