De veertigste voor Jef!

Het verslag van de veertigste marathon van Jef van de Weerdt uit eerste hand:

Hoi runners

Het is zondag 4.45 uur als de wekker afloopt. Wat een tijd om op te staan en dat voor een marathon! Als ik uit de douche stap, hoor ik nog steeds water vallen….. het regent!!
Om 5.45 uur vertrekken Huub Koolen en ik naar Monschau. Na een klein ommetje in Aken zijn we ruim op tijd, en om 7 uur al ingeschreven. Na een kopje thee en een stukje cake kunnen we vertrekken. Het regent nog een beetje als we om 8 uur starten. Ik had Huub beloofd dat we samen zouden lopen….. dat heb ik maar 5 km volgehouden. Huub is al jaren een goede vriend en weet hoe ik ben. Op zijn aandringen moest ik doorlopen …zo leer je je vrienden kennen.
De route was op sommige plaatsen “rutschig”‘, dus geen risico. Ik had goeie benen en met de tussentijden van 5 en 10 km zou ik uitkomen op een tijd van 4.12 uur. Daar zou ik tevreden mee zijn, want na 5 marathons in 6 maanden is de snelheid er een beetje uit.
Het weer werd steeds beter en ik kon het rustige tempo goed vol houden. 21km in 2.05.45 viel wel een beetje tegen, ik mocht de tweede helft dus niet te veel verliezen. Bij km 33 wachtte nog een flinke klim. Ik kwam nog goed lopend boven terwijl de meeste gingen wandelen, maar het tempo was er wel uit. Nog een goeie 6km en het ging nog altijd prima! Het groepje van 4.15 uur ging me voorbij….ik pikte aan en kon goed volgen tot de laatste klim (41km). Die was ook”rutschig”, dus uitkijken om niet te vallen in de laatste km. Boven gekomen nog 800m, het ging nog redelijk…nog een klein sprintje en finish in 4.14.35.
Na een slokje drinken dribbel ik terug om Huub op te halen. Een beetje los lopen kan nooit kwaad…..maar dat doet toch erg veel pijn en als het ook nog gaat regenen draai ik vlug om (zo leer je je vrienden kennen) en ga me omkleden. Niet veel later komt Huub aanlopen. Hij zag er prima uit, ( niet veel getraind en 67 jaar) en had een eindtijd van 4.40.08 uur. Geweldig wat een talent, dat wordt later nog wat als hij groot is.
Er zijn 554 lopers “äm Ziel” gekomen. Huub was 375ste en mij hebben ze niet gezien ,dat sprintje was wellicht toch wat te snel!! Gelukkig sta ik toch nog op de finishfoto! Ik zou ongeveer 255ste zijn geworden.
Na een pilsje waren we om 3 uur weer thuis.

Groetjes Jef