Maasmarathon

Zondag ben ik vanuit Visé de deelnemers aan de Maasmarathon tegemoet gelopen. Dat geeft je de gelegenheid ook eens de snelle jongens aan het werk te zien en enkele bekenden aan te moedigen. Zoals Jo Schoonbroodt, opnieuw verbazend fris en natuurlijk winnaar in zijn categorie. Of Lucie Van Gastel die me enthousiast groette en na 30km nog overschot had. Lucie bleef opnieuw onder de 3u30′ grens. Jammer genoeg heb ik de doortocht gemist van mijn oud-leerling Philip Poilvache uit Bilzen die als achtste overall eindigde in 2u43’24”. Proficiat Philip en doe zo voort!
De laatste 11 km heb ik samen met Jef van de Weerdt afgelegd. Jef was dit jaar al aan zijn derde marathon toe. En zie : in zijn 38ste marathon en als kersverse Veteraan 3 klokt hij een nieuw persoonlijk record: 3u42’26”.
De omstandigheden zaten dit keer mee: een aangename temperatuur, weinig wind en dan nog hoofdzakelijk in het eerste deel en – mogen we voor een keer onze legendarische bescheidenheid vergeten? – de aanmoedigingen van uw dienaar.