Update

Even niet opgelet en Jef van de Weerdt heeft weer een marathon afgehaspeld. Nummer 57, als hij het zelf goed heeft bijgehouden. In Lembeke, Oost-Vlaanderen. Uit zijn zoals immer kleurrijk verslag licht ik de volgende passage: ” Halverwege de derde ronde krijg ik gezelschap van een wel heel merkwaardige loper, een soort “Jezus”figuur met alleen een klein zwembroekje aan, verder niets, en op zijn blote voeten en dat met amper 5 graden. Ik speel met de gedachten hem wat te vragen, wat hij aan doet als het bijvoorbeeld 30 graden is en wat Maria hier van vindt, maar ach als HIJ dat nou leuk vindt… De vierde ronde, het lijkt wel of ik de enige hardloper ben in het bos… plots een hardloper voor mij … maar die ben ik toch al een hele tijd geleden voorbij gelopen??? Een ronde verder is het mysterie opgelost: hij snijdt iedere ronde een stuk af! We spreken af dat als hij achter mij blijft, ik het goed vind en de volgende rondes staat hij netjes op mij te wachten. We raken aan de praat en komen er achter dat we vroeger alle twee postduiven hebben gehad maar doordat zijn vrouw last kreeg van haar longen door het stof van de duiven, heeft hij ze weg moeten doen. Mijn opmerking ” dan moet u wel een hele erge lelijke vrouw gehad hebben, vond hij minder leuk!”
Jef houdt ons keurig op de hoogte van zijn belevenissen, andere vrienden-lopers zijn heel wat kariger in hun contacten met de buitenwereld. Ik was al maanden zonder nieuws van Philip Poilvache zodat ik als een persmuskiet informatie moest zien te vergaren. Hier kort de feiten. De miserie begon voor de Bilzen Run juni 2012 met wat later een stressfractuur bleek te zijn en leidde tot een aantal maanden inactiviteit. De rentree van Philip die de laatste jaren zijn marathontijden explosief verbeterde, kwam er pas voor een goede week in Alleur. Patrick Philippe organiseerde daar een nieuwe halve marathon. Te oordelen naar de foto’s van Jo Defrère was het een kletsnatte bedoening in de regen en sneeuw. Ik vond Philip terug met een bevredigende tijd van 1u20′. Helaas is hij aan de aandacht van de fotograaf ontsnapt en zal u verstoken blijven van een foto van zijn wederoptreden. De Maasmarathon in Visé wordt de volgende competitie-afspraak. In de 10 km-wedstrijd in Alleur eindigden Christophe Roosen (senior) en Patrick Nijs (veteraan II en geestelijke vader van eerstgenoemde) hoog in de tabellen.
Een dag na mijn eerste optreden in de Condroz waren Jean-Pierre Immerix en Jean-Marie Haekens present op de openingsmanche van de Hesbignon in Fernelmont, in de buurt van Namen. Een verre verplaatsing. Zouden ze daar ook goede wafels hebben? Vorige zaterdag waren er ook de “Boucles” van Hermée, een mooie loop waar ik vele jaren geleden nog aan enkele edities heb deel genomen. Jo Vrancken leverde er met een vierde plaats algemeen zijn beste prestatie van het nog prille seizoen. Let op bij de prijsuitreiking: in het Luikse staat deze snelle jongen bekend als Zjo Vranckenne.
Tussen de spam die je geregeld binnen krijgt op een website, zit nu en dan wel eens een grappige reactie. Zo antwoordde ene “Rob” van de site www.dekeel.nl op mijn stukje “Hartpijn en… keelpijn” van 2 april 2012 : “Bedankt voor je info/uitleg, ik heb hier zeker wat aan! ‘Keep up the good work’ hehe groet. Groet um, een medicijn tegen keelpijn!
En nu maar hopen dat de winter definitief de handdoek heeft geworpen. De sneeuw en vooral de verraderlijke ijsplekken hebben het loopplezier al lang genoeg vergald. Op training luisteren naar de verhalen van Josette en je staande houden op een bevroren ondergrond is een combinatie die ik nog niet beheers!