Update

Theux


Ik begin langzaam weer in mijn loopritme te komen. Vorige vrijdag in heerlijk lenteweer een rondje Millen afgewerkt. De benen sputterden wel wat tegen op de Haspengouwse glooiingen, maar ik kon de 14 km toch zonder onderbreking uitlopen. En zondag stond er als vanouds een duurloop met de Zweitlanceurs op het programma. De wandelpauzes die Harry inlast kwamen me deze keer goed uit. Tussen de vertrekkers zondagochtend ook een wereldrecordhouder, de onverwoestbare Jo Schoonbroodt. Veertien dagen geleden heeft Jo niet minder dan 78,953 km afgelegd in zes uren. Dat is een wereldrecord 6-urenloop bij de zestig plussers. Details over deze ongewone prestatie op zijn blog http://www.mergellandmarathon.nl/jo.html. Die van Heer hebben niet genoeg aan een blokje om lopen. Dat bewijst ook Jef van de Weerdt die marathon nummer 49 op zijn palmares heeft bijgeschreven. De laatste lange training met Josette was desastreus verlopen, maar deze keer had Jef wel goede benen. Na 3u57’47” kwam hij binnen na een eenzame tocht op de dijken in de Binnenmaasmarathon. Dat belooft voor Visé!
Ik blijf de prestaties van mijn loopmaatjes nauwgezet volgen op het net. Gisteren waren ze weer allemaal present in Neupré voor de tweede wedstrijd van de Condruzien. Ook Roland Vandenborne die zijn trainingsarbeid in Oklahoma (ja, je leest het goed!) nu kan verzilveren in het Waalse circuit.
Ook van het net geplukt, een fotootje van Willy Hertogen, trouwe deelnemer aan de challenge van de provincie Luik – links in het rood – hier op weg naar de vesting van Franchimont in Theux.